Waarom de F1 echt een voorbeeld is voor Trento Engineering

Dit weekend wordt de F1 gereden in Amerika, een prachtig circuit met de nodige spannende hoogtepunten. Wij kijken er dan ook al hals reikend naar uit!

Naast het feit dat de F1 gewoon spannend en leuk is om naar te kijken, heeft het voor ons als Trento Engineers nog een extra
betekenis.
De F1 is een namelijk een heel goed voorbeeld van onze kernwaarden. De organisatie, de teams, de coureurs… zonder elkaar zouden zij nooit kunnen neerzetten wat ze nu doen. Een coureur werkt keihard om de beste prestatie neer te zetten. Dat houdt niet op bij het oefenen op de baan en in de simulator, maar ook het lichaam wordt getraind om topfit te zijn. Mentaal moet een coureur heel sterk zijn want de druk ligt hoog en één verkeerde gedachte kan een hele andere uitkomst tot gevolg hebben. Maar een coureur is slechts zo goed als de rest van zijn team. Iedere schakel binnen het geheel heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. De juiste man/vrouw op de juiste positie is dus essentieel en alleen door optimaal samen te werken kan het beste resultaat behaald worden.

Bij Trento Engineering valt en staat ook alles met teamwork, wij spreken daarom ook niet over “interne" en “externe" mensen, of “eigen personeel" en “gedetacheerden" want zo kijken wij niet aan tegen onze rolverdeling. Iedereen binnen het Trento team is een belangrijke schakel in het bieden van oplossingen voor onze opdrachtgevers. Om een case van een opdrachtgever op de best mogelijke manier uit te voeren zoeken wij daarom per opdracht naar de juiste mensen in ons team, mensen met de juiste expertise en ervaring en die passen binnen de organisatie van de opdrachtgever. Tijdens de uitvoering van een opdracht kan men altijd terugvallen op collega‘s en kennis binnen de organisatie: kennis kan via een database geraadpleegd en gedeeld worden, men kan andere collega‘s om advies vragen en daarnaast wordt er regelmatig een overleg gepland om de voortgang en eventuele issues te bespreken.

Kortom met zijn allen werken wij aan een gedeeld doel. Net als iedereen binnen een F1 team.
Vorige pagina