Christian presenteerde zijn stageopdracht in een kennissessie

Christian heeft begin dit jaar zijn stage opdracht bij Trento uitgevoerd. Op woensdag 14 december j.l. presenteerde hij zijn opdracht in een kennissessie.
De opdrachtgever waar Christian zijn stage volbracht is een bedrijf dat voorziet in oplossingen van lucht flow die het mogelijk maken om gasturbines topprestaties te laten leveren op een zo‘n milieuvriendelijk mogelijke manier. De stage opdracht vond plaats binnen de afdeling Product Solutions, waar oplossingen en nieuwe innovaties bedacht worden, allemaal t.b.v. gasturbines. De inhoud van de opdracht was als volgt:

De probleemstelling
De vraag naar klein formaat diverter-dampers wordt steeds groter. Waar deze kleine systemen normaal aangestuurd werden met elektromotoren, wilt men dit nu gaan doen met een hydraulisch systeem, omdat dit vele voordelen met zich meebrengt. Echter beschikt het bedrijf nu nog niet over een systeem in dit kleine formaat dus daar moet dringend verandering in komen.

Doelstelling
Het doel was om een hydraulisch systeem te ontwerpen dat voldoet aan de gestelde eisen in de vorm van 2D CAD-tekeningen. Dit moest te onderbouwen zijn m.b.v. bijbehorende berekeningen. Daarnaast moest er ook een onderbouwde keuze gemaakt worden welke cilinders er gebruikt gaan worden binnen dit hydraulische systeem.

Christian ging deze uitdaging aan en bracht het tot een mooi eindresultaat waarmee de opdrachtgever verder kan.Vorige pagina