Kennissessie Commercial Recovery

Op woensdag 23 september nam Bart ons mee in de mogelijkheden om als Trento medewerker meer waarde aan de opdrachtgever te kunnen bieden.
“Door samen met de opdrachtgever alle aspecten die een meetbare en aanwijsbare impact hebben op de kostprijs van een specifiek eindproduct te analyseren, kunnen wij onze opdrachtgever ondersteunen om zijn waarde te verhogen." Bart gaf een inspirerende presentatie over het hoe en waarom:

Wij leveren kennis tijdens de productontwikkeling en de industrialisatie, bij bestaande productieprocessen voeren we optimalisaties uit. Hierbij worden bekende tools zoals value analysis, value engineering, en de principles van lean manufacturing ingezet. Echter is vaak niet bekend wat de impact daarvan op de kostprijs van het eindproduct zal zijn. Maar wanneer we de gedachte van Commercial Recovery‘s volgen, dan analyseren we eerst de kostprijs van het product. Hoe gedetailleerder deze, des te meer opportunity's voor kostprijs optimalisatie er te vinden zijn.

Bij deze aanpak wordt ook de volledige supply chain met logistieke aspecten en commerciële voorwaarden onder de loep genomen. Dat is nodig omdat aannames die tijdens de offerte fase gedaan worden en de bijbehorende commerciële voorwaarden, niet in overeenstemming zijn met de uiteindelijke leveromvang en frequentie. Door dit vooraf beter in kaart te brengen, biedt dit kansen om de product marges van onze opdrachtgevers te verbeteren.

Bart presenteerde de gedachte van commercial recovery op inspirerende wijze aan het team en heeft hiermee extra kennis meegegeven om de opdrachtgever te kunnen ondersteunen bij het verhogen van zijn waarde. Het was voor de medewerkers een leerzame en waardevolle sessie.Vorige pagina