Internationale verhuizing van productielijn

Het verhuizen van een volledige productielijn is een complex proces en werd bij deze opdrachtgever door diverse factoren (intern en extern) nog eens extra bemoeilijkt. Het bleek dus een bijzondere uitdaging die resulteerde in een goed einde en een schat aan extra ervaring.

Norbert, een 53-jarige door de wol geverfde projectmanager met een grote diversiteit aan kennis en ervaring opgedaan in de automotive, medisch technische en staalbewerkingsbranche ging de uitdaging aan en werkte mee aan de internationale productielijnverhuizing van een opdrachtgever die op de markt actief is als automotive toeleverancier. Een complex proces omdat de levering van het geproduceerde door dient te gaan, de kwaliteit van producten op minimaal gelijk niveau dient te blijven en vooraleer er een overeenkomst dient te zijn met alle stakeholders, dat meer voeten in de aarde heeft dan men in eerste instantie zou denken. Daarnaast bracht de reorganisatie van deze opdrachtgever veel uitdagingen voor het project met zich mee.

Nog complexer werd het doordat de levering van staal vertraagde en de levering van computerchips stagneerde waarvoor alternatieve wegen gezocht diende te worden om toch een voorraad te kunnen produceren om zodoende ook tijdens de transfer te blijven leveren.

Vanwege het niet tijdige akkoord met een van de klanten werd de verhuizing 3 maanden uitgesteld. Vanwege het staaltekort konden te dupliceren machines niet tijdig geleverd worden en stagneerde de voorraadopbouw.
Door de te bewandelen alternatieve wegen dienden allerhande extra engineering-, inkoop-, logistieke en testwerkzaamheden uitgevoerd te worden. Mede daardoor werd besloten het grote werk (de fysieke verhuizing) door een extern bedrijf te laten doen.

Gelukkig konden we tenslotte met een kleine en blijvende projectgroep, mede door het uitstel van 3 maanden, het tij doen keren en hebben we, weliswaar in fases, maar gedegen de transfer doen slagen met o.a. leveringen vanuit China die na een gedegen kwaliteitsinspectie en test in Nederland, incl. rapportage geleverd mochten worden aan de klant.

Kortom een mooi project met genoeg uitdagingen en weer een schat aan ervaring rijker, welke weer gedeeld wordt binnen Trento Engineering. Zo blijft geheel Trento continu bezig met de ontwikkeling van kennis, het borgen van ervaringen en het delen ervan binnen de organisatie en vanuit deze filosofie bouwt Trento steeds verder en weten we meerwaarde toe te voegen aan onze projecten

Vorige pagina