Projectleiding voor installaties en infrastructuur in nanotechnology fabriek

Als projectleider installaties en infrastructuur ging Gian de uitdaging aan om in de schoonste fabriek van de wereld complexe high-end tools en instrumenten aan te sluiten.

Werken in een van de schoonste high-tech fabrieken van de wereld? Het is mogelijk in de clean room nanotechnology fabrieksgebouwen van IMEC in Leuven. Als projectleider installaties en infrastructuur was ik verantwoordelijk voor het aansluiten van complexe high-end tools, instrumenten en het uitrusten van de gebouw faciliteiten.

Ik deed de coördinatie van deze installaties van 'tool idee' tot de definitieve 'levering gereed voor gebruik' voor de interne klanten, meestal hardware ingenieurs, laboratorium personeel en equipent ingenieurs. De aansluiting moest gebeuren volgens de hoogste technische kwaliteitsnormen in samenwerking met in-house aannemers. Ik was ook verantwoordelijk voor timing, budget en planning, volgens de geldende interne procedures. Aangezien IMEC een bedrijf is dat voldoet aan de Seveso-compliant, moesten de uitgebreide interne procedures strikt worden gevolgd.

Ik kon mijn peer-to-peer communicatievaardigheden ontwikkelen door communicatie met ingenieurs van andere afdelingen, onderzoekers en aannemers. Communicatie over de status van de werkzaamheden moest sterk, open en proactief zijn. Af en toe was een tijdige escalatie nodig als budget, timing of kwaliteit in het gedrang kwam. Ik moest bestand zijn tegen de regelmatige veranderingen en constante tijdsdruk. Daarnaast moest ik ervoor zorgen dat de werkzaamheden op een verantwoorde en veilige manier werden uitgevoerd. Voor de meeste aansluitingsactiviteiten moesten daarom ook veilige werkvergunningen geschreven en opgevolgd worden. Veiligheid en kwaliteit waren de 2 topprioriteiten.

IMEC biedt een interessante en uitdagende omgeving zeker!

Vorige pagina