SD Worx Holding versterkt positie in uitzendmarkt en neemt Flexpoint Group over

Breda, 14 juni 2018 – SD Worx Holding neemt Flexpoint Group over. Na de overname van VIO Interim in oktober vorig jaar, verstevigt SD Worx Holding haar positie in de groeiende markt voor flexibel werk en breidt het nu meteen ook uit naar Nederland. SD Worx Holding, met een geconsolideerde omzet van meer dan 700 miljoen euro en een geconsolideerde bedrijfskasstroom van 75 miljoen euro in 2017, versterkt nu haar positie als belangrijke HR- dienstenverlener.
Tot de Flexpoint Group behoren Flexpoint, Easymatch Payrolling, Equipe, Trento Engineering, Trace en Redirect. De bedrijven zijn actief op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, specifieke payroll voor uitzendkrachten en HR consultancy. Flexpoint Group is al meer dan twintig jaar actief, telt ruim 240 voltijdse medewerkers en heeft zowat vijftig vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan zesduizend flexwerkers voor opdrachtgevers binnen verschillende marktsegmenten. Flexpoint Group draaide in 2017 een omzet van meer dan 160 miljoen euro.

Staffing in de lift

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet zich volop door en speelt in op de vraag van bedrijven om sneller te schakelen, tijdelijk piekmomenten op te vangen of om vacatures die blijven openstaan versneld in te vullen. Bedrijven zetten ook steeds meer zelfstandigen in op tijdelijke projecten.

“Er zijn dus nog heel wat groeikansen in de markt van staffing, die verder gaat dan louter uitzendarbeid. Denk aan werving & selectie, assessment, project sourcing en outplacement, specialisaties die Flexpoint Group allemaal heeft", zegt Filip Dierckx, voorzitter van de Raad van Bestuur van SD Worx Holding. “Flexpoint Group heeft een sterke voetafdruk in Nederland en Franstalig België maar is ook in Vlaanderen goed vertegenwoordigd. Met deze overname verhogen we onze omzet binnen staffing tot om en bij de 300 miljoen euro en sluiten we aan bij de subtop. Het is onze ambitie om tegen 2022 binnen staffing tot de top vijf in België te behoren en een sterke groei te realiseren buiten België. In Nederland willen we het groeiplan van de Flexpoint Group versneld uitvoeren. Dat betekent dat we zowel in België als Nederland op zoek zijn naar talent om deze groei mee te realiseren."

SD Worx Holding neemt alle aandelen van het bedrijf over. Twee van de vijf aandeelhouders blijven aan boord. Zo wordt de huidige CEO, Jos Gilissen, lid van de Raad van Bestuur, Erwin Vogelzang wordt commercieel adviseur. De drie andere aandeelhouders waren al langer niet meer operationeel actief. Zij stappen nu ook feitelijk uit het bedrijf. De overname is definitief zodra de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring geven. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Meer informatie?

Pieter Goetgebuer, PR & Corp. Communication Manager SD Worx
M +32 (0) 497 45 36 73
Mail to pieter.goetgebuer@sdworx.com

Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo‘n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

Meer info op: www.sdworx.com

Over Flexpoint Group
Flexpoint Group is een internationale HR-dienstverlener met meer dan 240 voltijdse medewerkers en zowat vijftig vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan 6.000 flexwerkers voor opdrachtgevers binnen verschillende marktsegmenten. De bedrijven binnen Flexpoint Group bieden een breed aanbod aan HR-gerelateerde dienstverlening en zijn actief op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, payrolling van uitzendkrachten en HR consultancy.

In 2017 realiseerden de bedrijven van Flexpoint Group samen een omzet van meer dan € 160 miljoen. Tot Flexpoint Group behoren Flexpoint (België en Nederland), Easymatch Payrolling (België en Nederland), Equipe (Nederland), Trento Engineering (Nederland), Trace (België) en Redirect (België en Nederland).

Meer info op www.flexpointgroup.com
Vorige pagina