In-company training IATF 16949:2016 awareness for Process Owners

Afgelopen dinsdag vond de 1ste van de 2 sessies In-company training IATF 16949:2016 awareness for Process Owners plaats. Deze sessies zijn ingezet om kennis op het gebied van de APQP-methodiek en PPAP onderling te kunnen delen.
Bij Trento waren we bij meerdere relaties bezig met de implementatie van de APQP-methodiek, die zijn oorsprong kent vanuit de Automotive, bij maakindustriebedrijven in Zuid- en Midden-Nederland. Na interne afstemming leidde dit ook tot het inzicht dat het zinvol is om zowel APQP als PPAP over te dragen aan diegene binnen Trento die er “aan de zijlijn” mee van doen hadden maar de methodiek niet zelf toegepast hebben. 
 
Omdat beide processen, APQP en PPAP, sterk met elkaar verweven zijn. Tevens vonden we het interessant de Duitse varianten MLA (t.o.v. APQP) en PPA (tov PPAP) mee te nemen, omdat zowel de Nederlandse als de Belgische supply-chain meer-en-meer betrokken is bij de Duitse OEMs, en daarmee ook bij de Duitse VDA QMC Automotive standaarden.
 
Gezien de inhoud, diepgang en interactie die we willen hebben, besloten we de groep te limiteren op 8 deelnemers. Afgelopen dinsdag vond de eerste van de 2 sessies plaats. De verwachtingen en indrukken van de eerste sessie zijn zeer positief, met dank aan onze spreker deze avond Harry Muijzers. 
 
We kijken uit naar sessie 2 komende week dinsdag!
Vorige pagina